toggle

Основні типи кібератак

18 березня 2024

Існує багато видів кібератак, які можуть застосовувати хакери проти бізнесу або приватної особи. Серед основних типів кібератак - фішинг,  DDoS-атаки, викрадення даних, спуфінг, шифрування, SQL ін'єкції.

ВОЛЗ розповідає детальніше про ці види атак:

DDoS-атаки - найпопулярніша зброя проти бізнесів. Завдяки DDoS хакери порушують роботу одного чи кількох компонентів сайту або додатку, які поєднуються з мережею. Ознакою того, що бізнес вразили саме цим видом атаки є погіршення швидкості або припинення роботи сайту. DDoS можна відслідкувати завдяки спеціальним сервісом, таких як Arbor Sightline, що надає ВОЛЗ.

SQL ін'єкції - ще один поширений метод атаки на комп'ютерні системи. Хакер впроваджує шкідливий код в систему для її дестабілізації та подальшого контролю. Коли доступ отримано, зловмисники крадуть облікові дані, паролі, паспортні дані, надалі можуть продовжувати керувати системою та заважати її роботі. Для захисту потрібно обирати захищені мережі, вмикати двофакторну аутентифікацію.

Спуфінг (підробка) - це інтернет-шахрайська техніка, яка відбувається, коли шахрай маскується під надійне джерело. Спуфінг використовує такі людські вразливості, як непильність. Злочинці намагаються переконати користувачів, що вони отримали листи від служб підтримки соціальних мереж, банківських облікових записів та інших довірених послуг. Після цього хакери можуть отримати доступ до даних користувачів, таких як пари логін/пароль, фінансові облікові дані тощо. Суттєвим є те, що спуфінг практично нерозривно пов'язаний з фішингом.

Фішинг - виманювання особистих даних, паролів, банківських даних з метою шахрайства. Для бізнесів це небезпечно, бо через одного працівника злочинці можуть отримати доступ до корпоративної екосистеми. Найчастіше використовуються фальшиві сторінки зі схожими доменами, щоб неуважний користувач перейшов за посиланням та “злив” свої дані.

Для захисту малого бізнес та користувачів важливо дотримуватись інформаційної гігієни. Періодично змінювати паролі та очищувати файли cookie, вмикати двофакторну автентифікацію, користуватись менеджером паролів.

ЧИТАЙ ДАЛІ

Більше цікавих новин від ВОЛЗ

18 березня 2024

Основні типи кібератак

More details
21 грудня 2023

Новини про тарифи на телефонію

More details
30 листопада 2023

Швидкість зростає: Київ-Львів 200G

More details

Потрібно втілити в реальність ваш задум? Зв'яжіться з нами

Зателефонуйте нам за номером (044) 247-40-10 або залиште свої контакти. Ми зв’яжемось з вами зручним для вас способом.

Політика конфіденційності